Dekra bedrijfscomplex

In Arnhem hebben wij een nieuw testlaboratorium met een bruto vloeroppervlak van 3.300 m² ontwikkeld en gebouwd voor DEKRA: één van de grootste test- en certificeringsbedrijven ter wereld.

De testhal is dankzij de hypermoderne faciliteiten een van de modernste in Europa. In het complex, waar inmiddels zo’n 350 mensen werken, worden tal van producten en componenten getest en gecertificeerd. Na de overname van het internationaal bekende KEMA-KEUR was de vestiging in Arnhem binnen de DEKRA Groep al het expertisecentrum voor het testen en certificeren van elektrische apparaten en componenten, maar dankzij de nieuwe testhal worden de activiteiten verder verbreed en wordt de vestiging in Arnhem binnen DEKRA het wereldwijde kenniscentrum voor producttesten en certificering. De nieuwe testhal beschikt ook over testopstellingen voor de automobielindustrie.

Het nieuwe bedrijfscomplex in Arnhem bestaat uit een groot kantoorpand met drie etages kantoren en drie etages technische laboratoria voor het testen van apparatuur en componenten. De nieuwe testhal tegenover het kantoorpand is een hypermodern testcentrum, dat in zes maanden werd gebouwd. In de hal zijn verschillende laboratoria ingericht waar elektrische veiligheidstesten, duurproeven en performance testen worden uitgevoerd. De faciliteiten in de hal zijn bijzonder. In het twaalf meter hoge gebouw lopen bijvoorbeeld kraanbanen, die een gewicht van meer dan 8.000 kilo kunnen tillen. Sommige ruimtes, waar triltoestellen voor tests staan, hebben een eigen fundering. Daarnaast zijn er voorzieningen voor het uitvoeren van kortsluittesten tot 10.000 Ampère en speciale opstellingen voor het testen van accu’s van elektrische voertuigen. Ook zijn er klimaatkamers, waar verschillende extreme klimaat- en weersomstandigheden nagebootst kunnen worden, en een ruimte waar explosieveiligheid getest wordt.

Locatie

Arnhem

Tags
  • bedrijfsgebouw
  • planontwikkeling
  • nieuwbouw
  • bedrijfsleven
  • arnhem
Projectgegevens

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2013 - 2014

Functiecategorie: Bedrijfsgebouw

Opdrachtgever: DEKRA Certification B.V.

Architect: Broekbakema